Milano – Sanremo – Nu är det klassiker på riktigt!

Foto: Team Katusha/Tim de Waele
Foto: Team Katusha/Tim de Waele

Milano – Sanremo är cykelkalenderns första riktiga klassiker och med en bansträckning på nästan 30 mil också den längsta. Förra året vann norrmannen Alexander Kristoff, kan han upprepa bedriften idag?

Eurosport sänder med start kl. 14.30, men Cykelwebben bjuder på lite pepp fram tills dess!

Även om tävlingen på pappret inte ser så spännande ut, brukar det bjudas på ordentligt nervkittlande avslutningar. De första 25 milen är i princip transport och sen smäller det. Två klassika backar ska besegras innan cyklisterna dyker in i Sanremo för att slåss om segern. Inte sällan i en spurt.

Den första backen heter Cipressa, och vid 54:30 i videon nedan är cyklisterna på väg in i just den. Team High Road håller farten för att bädda för en ung Thomas Lövkvist. Bettini attackerar, Thomas hakar på och under några minuter bets det rejält på naglar hos svenska cykelfans.

I nästa video hoppar vi in ungefär lite senare i handlingen. Klungan är på väg upp för den sista klättringen; Poggio.

Väl nere på platten är det bara några kilometer kvar till mållinjen och vi bjuds på en makalös spurt mellan Mark Cavendish och Heinrich Haussler. Båda två står på startlinjen idag också, men nu snarare som outsiders. Kan de överraska?

Vi på Cykelwebben håller Alexander Kristoff som en av de absolut största favoriterna för dagen. Andra självklara favoriter är Fabian Cancellara, Peter Sagan, Philippe Gilbert, Michael Matthews och John Degenkolb.

Men vi måste ju lista lite roligare outsiders också. De här kanske;

Oscar Gatto – Rävig italienare nu i lilla Androni Giacattoli-stallet
Vincenzo Nibali – Astana-åkaren som vunnit både Touren och Girot. Kan köra riktigt fort uppför och utför. En attack i Poggio och hålla undan hela vägen?
Nacer Bouhanni – Cofidis nyförvärv har inte lyckats något vidare hittills i år. Är det idag han vänder trenden?
Tony Gallopin – Fransman med expertis i sena, vältajmade attacker
Ben Swift – Sky kommer till start utan någon given stjärna. Kan Swifty axla manteln?

Sådär, bara att börja peppa!

 

Kommentera