Slit&släng-cykel istället för busskort?

mountanbike-dam-kemmel-2
Det börjar bli vår och snart så är det hög tid att börja cykla till jobbet istället för att ta bilen, bussen, spårvagnen eller t-banan. Och alla andra grejer man kan hitta på när kvällarna blir ljusare och dagarna varmare, dit vill du ju såklart också cykla? Utmaningen är att många av oss cyklister har så fina cyklar att vi måste låsa in dom både hemma och på jobbet för att inte riskera att bli av med dom. Sverige är ju fullt av tjuvar på jakt efter våra åtråvärda cyklar.

Lösningen kan vara att skaffa en så kallad slit&släng-cykel. Ni vet en sån där cykel som är billigare i nypris än vad självrisken är på en av dina fincyklar, eller den dryga tanken bränsle till bilen? En cykel som alla vet är värd så lite så att det inte är lönt att stjäla den. Dessa slit&släng-cyklar är perfekta för att ta dig från A till B under korta sträckor, men förvänta dig ingen rolig cykel. Deras största fördel är att de är billigare än några månaders färdbevis!

 

Blocket svämmar såklart över av begagnade cyklar som kan funka, men då de billiga begagnade cyklarna ofta är gamla så blir även de tyvärr stöldbegärliga pga sin retrocharm. Därför tänkte vi här lista några nyköpsalternativ som alla kostar mindre än några månaders åkande med ortens buss-, spårvagns-, tåg- eller t-banebolag och garanterat är helt befriade från charm. Trista, tråkiga och billiga alltså.

 

 1. Biltema – Retro City 28” – 990 kr

27-1500_xl_1

“Retroinspirerad oväxlad cykel med stålram, fotbroms och en bekväm sittställning. Förberedd för pakethållare och lås.”
Läs mer >

 

2. Decathlon – KEMMEL B’TWIN – 999 kr

“Avsedd för stads- eller landsbygdscykling Enkel och effektiv MTB Aluminiumram och 6 växlar.”
Läs mer – Dam >
Läs mer – Herr >

 

3. XXL – SPOKES Langåsen 28″ – 1 499 kr
8870943195166_1089266_1_63955_jpg“Snygg och praktisk 28-tums (51 cm) damcykel med stålram. Shimano 3 växlar och pedalbroms. ”
Läs mer >

 

Kommentera