94: Girot, MTB på hemmaplan och tipparkungen gör det igen

Giro d’Italia har avslutats i Milano och colombianen Egan Bernal från Team INEOS står som slutsegrare. Vår svenska landsvägsstjärna Emilia Fahlin visar fin form i Tyskland samtidigt som Jenny Rissveds dominerar på hemmaplan.

Den 104:e upplagan av Giro d’Italia är slut och cyklisterna har gått i mål i Milano. Egan Bernal, tidigare Tour de France-vinnare avslutar högst på podiet och tar därmed sin andra GT-seger. Glöm inte att han bara är 24 år! Vi pratar självklart Girot och sätter betyg på hur bra vi tycker dessa tre veckor varit.

På damsidan har det körts etapplopp i Tyskland och där visar vår svenska stjärna Emilia Fahlin att formen är god men flera framskjutna placeringar och en fin totalplacering. På hemmaplan har en annan av våra stjärnor, Jenny Rissveds visat att hon för tillfället är överlägsen och tagit några fina segrar, bland annat ännu ett SM-guld. Och nu när Girot är över snackar vi lite om vad vi kan se fram emot framöver.

I prylsvepet blir det nyheter från Wahoo, mystiska svarta cyklar för Daniels favoritlag och så blå däck (är det de nya!?) för cyklisterna i Jumbo-Visma.

Vi har fått en lyssnarfråga om det går det att ha för stora cykelglasögon. Vad tycker ni?

Ja, ni hör ju. Ännu ett kanonavsnitt! Vi passar också på att tacka både Bravur och Trek som är med och stöttar Cykelwebbenpodden. Tack!

Får du inte nog av Cykelwebbenpodden. Vill du även lyssna på våra fantastiska bonusavsnitt?

Genom att stötta oss ekonomiskt med några få kronor per avsnitt kan du bidra till att Cykelwebbenpodden blir ännu bättre samtidigt som du ger oss möjligheten att utveckla och förverkliga några av våra drömmar och tankar som vi har. Det rör sig som sagt inte om några stora summor och för så lite som 10 kronor per avsnitt så hjälper du oss en bra bit på vägen. Vill du stötta podden, gå in på Patreon och läs mer. 

Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till våra bonusavsnitt som vi släpper en gång varannan vecka

Ditt stöd gör skillnad även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona!

Följ oss på sociala medier

Daniel hittar du på Instagram här och Niclas Instagram hittar du här. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico och Daniel hittar du här. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. På Facebook hittar ni Cykelwebben här och på Instagram finns vi här.

VECKANS AVSNITT

Avsnitt 94 presenteras i samarbete med Bravur Watches

Svenska klockmärket Bravur drivs av cykelnördarna Magnus och Johan. Nu har de släppt den första av tre klockor i deras Grand Tour-serie. Först ut är La Corsa Rosa som är deras Giro d’Italia klocka. Eller rättare sagt så är det en kronograf med flera tydliga cykeldetaljer. Men de har också massor av “vanliga” klockor så kika in på bravurwatches.se så hittar du garanterat något du gillar. Är du sugen på La Corsa Rosa-klockan nedan så är det just nu 2500 SEK rabatt om du anger koden CWP vid köp. Grymt va!?

Stort tack till Bravur som är med och stöttar Cykelwebbenpodden.

avsnitt 94 presenteras också i samarbete med trek och bontrager

Vi är superglada över att ha med oss Trek och Bontrager igen! Förra gången letade vi testpiloter för deras DRL-lampor men nu ligger fokus mer på vardagscykling. Under hashtagen #gobybike vill Trek få flera att använda cykeln i vardagen. De gör säkert många av er lyssnare redan men försök peppa dina nära och kära, dina kompisar eller arbetskamrater och bryta invanda mönster och istället använda cykeln som transportmedel.

Under juni månad vill vi att ni visar oss och Trek vad #gobybike innebär för er. Visa era pendlingsstråk, era rostiga gamla cyklar som ni tar till affären eller visa cykeln du hjälpt din kompis att köpa så hen kommit igång. Tagga inlägg och stories med @cykelwebben, @treksverige och hashtagen #gobybike. De roligaste, mest imponerande eller mest motiverande vinner. Två lyckliga vinner hjälm, lås och en uppsättning lampor från Trek & Bontrager till ett värde av drygt 3800 SEK. Grymt va!?

Stort tack till Trek och Bontrager som är med och stöttar Cykelwebbenpodden!

wahoo lanserar ny elemnt bolt

Damiano caruso klappar om pello bilbao efter hårt jobb

Emilia fahlin visar fin form i tyskland!

dani martinez peppar egan bernal

Kommentera