93: Mountainbike, Girot och racing på hemmaplan

Giro d’Italia är igång samtidigt som två världscuper i mountainbike har körts med många svenska deltagare. Det gillar vi. I prylsvepet blir det ny gravelcykel från Canyon och superlätt slang från Pirelli.

Allt är som vanligt när Giro d’Italia återigen körs i maj (förra året gick ju Girot i typ oktober). Vi summerar första veckan och pratar om de stora snackisarna. Vilka ser bra ut? Vilka är besvikelserna så här långt? Vilka etapper har varit roligast att kolla på hittills.

I Albstadt och Nove Mesto har det körts världscup i mountainbike med många svenska deltagare, framförallt våra stora svenska stjärnor Jenny Rissveds och Emil Lindgren, men också våra älsklingar Mathieu van der Poel och Tom Pidcock.

I Sverige har Xamera Cup körts samtidigt som det blir ny gravelcykel från Canyon och superlätt slang från Pirelli i veckans prylsvep.

Får du inte nog av Cykelwebbenpodden. Vill du även lyssna på våra fantastiska bonusavsnitt?

Genom att stötta oss ekonomiskt med några få kronor per avsnitt kan du bidra till att Cykelwebbenpodden blir ännu bättre samtidigt som du ger oss möjligheten att utveckla och förverkliga några av våra drömmar och tankar som vi har. Det rör sig som sagt inte om några stora summor och för så lite som 10 kronor per avsnitt så hjälper du oss en bra bit på vägen. Vill du stötta podden, gå in på Patreon och läs mer. 

Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till våra bonusavsnitt som vi släpper en gång varannan vecka

Ditt stöd gör skillnad även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona!

Följ oss på sociala medier

Daniel hittar du på Instagram här och Niclas Instagram hittar du här. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico och Daniel hittar du här. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. På Facebook hittar ni Cykelwebben här och på Instagram finns vi här.

VECKANS AVSNITT

avsnitt 93 presenteras i samarbete med bravur watches.

Avsnittet presenteras i stolt samarbete med klockmärket Bravur och deras hyllning till Giro d’Italia. En kronograf i begränsad upplaga som de kallar för La Corsa Rosa. Den har vackra rosa inslag på urtavlan och tittar man noga finns det massor av detaljer som flörtar med cykelsportens traditioner. Cykelkopplingen hos Bravur är både tydlig och stark och vi är väldigt glada över att ha dem med som samarbetspartner. La Corsa Rosa är först ut av tre modeller i deras Grand Tour-serie och just nu ger Bravur er lyssnare en rabatt på hela 2500 SEK(!!!) om du anger koden “CWP” vid beställning. Och inte nog med det så får du TVÅ snygga cykelflaskor på köpet vid beställning av en La Corsa Rosa med vår rabattkod!

Spana in La Corsa Rosa och alla deras andra snygga klockor via länken ovan eller via Instagramprofilen nedan. Stort tack till Bravur!

Vi har köpt styrväskor handgjorda i sverige

Rupelcleaning Champion

Tom Dumoulin stannar och bajsar iförd den rosa ledartröjan under girot 2017

ny gravelcykel från canyon – möt canyon grizl

ny lätt slang från pirelli

en imponerande insats av gotlands starke man under fyr till fyr

#mitthallandslopp av CK bure

Kommentera