62: Träningszoner, Tubeless och öppningshelgen i Belgien

I veckans avsnitt snackar vi om tävlingarna som körts trots Coronaviruset och vi har fokus på öppningshelgen i Belgien där vi haft många svenskar på startlinjen. Vi pratar också om träningszoner och Tubeless i ett riktigt långt avsnitt av Cykelwebbenpodden.

Vi fick en fråga mejlad till oss om våra cykelkarriärer och veckans avsnitt tar avstamp kring den lyssnarfrågan. När vi väl rätt ut det pratar vi om Coronaviruset där de i Italien har ställt in alla tävlingar och därför är Strade-Bianche, Milano-San Remo och Tirreno-Adriatico framflyttade. Däremot har det tävlats i Belgien där Omloop Het Nieuwsblad har körts. Vi pratar om Treks fins flyt på herrsidan och hur många träningstimmar som Annemiek Van Vleuten, världsmästarinnan från Holland ligger på under försäsong. Sedan blir det träningssnack där vi snackar om träningszoner och om hur hårt du ska köra olika typer av intervaller och hur du bestämmer dina träningszoner. Sen har Daniel testat nya Dura-Ace hjul vilket leder oss in på Tubeless där vi pratar för- & nackdelar, montering och vad vi själva har för erfarenhet. Sen blir det som vanligt lyssnarfrågor innan Niclas avslöjar lite sjuka siffror från en legend som har har svårt att släppa.

Stötta Cykelwebbenpodden

Genom att stötta oss ekonomiskt med några få kronor per avsnitt kan du bidra till att Cykelwebbenpodden blir ännu bättre samtidigt som du ger oss möjligheten att utveckla och förverkliga några av våra drömmar och tankar som vi har. Det rör sig som sagt inte om några stora summor och för så lite som 10 kronor per avsnitt så hjälper du oss en bra bit på vägen. Vill du stötta podden, gå in på Patreon och läs mer. Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till bonusmaterial som vi släpper exklusivt via Patreon

Ditt stöd gör skillnad även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona!

Följ oss på sociala medier

Daniel hittar du på Instagram här och och nu finns även Niclas på Instagram. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. På Facebook hittar ni Cykelwebben här och på Instagram finns vi här.

Veckans avsnitt

Hugo Hofstetter vinner GP Le Samyn och blir superglad.

Arnaud Démare & Ramon Sinkeldam i FDJ firar att de släpps ut från hotellet efter UAE-tour.

Alessandro Ballan vinner VM i Varese.

Niclas gillar klippet när Gilbert vinner VM i Valkenburg med en fin attack.

Niclas kommer testa Raphas nya Pro Team Shoes under våren.

Rapha Pro Team Shoes

Kommentera