166: Öppningshelgen, Strade och ännu en svinful hjälm

Det är inte ont om cykeltävlingar nu. Öppningshelgen med efterlängtade Omloop Het Nieuwsblad har körts. Likaså gäller för den nutida italienska klassikern Strade Bianche som körs på de italienska grusvägarna i Toscana.

Efterlängtade öppningshelgen är för många den riktiga starten på cykelsäsongen i Europa. Både damerna och herrarna kör Omloop Het Nieuwsblad och på söndagen kör herrarna Kuurne-Brussel-Kuurne medan damerna kör Omloop van Het Hageland. Visma-Lease a Bike dominerade och vann 3 av 4 tävlingar, en riktig maktdemonstration.

Tuffare blev det däremot i Italien helgen efter när den nutida klassikern Strade Bianche kördes. Favoriterna pallade trycket och vann!

I prylsvepet blir det snack om graveldäck från japanska Panaracer, nytt revolutionerande vax från Slica och en ful hjälm från Canyon.

Och missa inte slutet när Niclas har gjort ett ordentligt gräv samtidigt som Daniel är är arg för att det är skön stämning!

Lyssna på avsnitt 166 om Strade Bianche, Omloop Het Niuewsblad, fula hjälmar, graveldäck och massa annat.

Jan Tratnik överst på pallen på herrarnas Omloop Het Nieuwsblad

Kopecky verkar ha lagt Omloop bakom sig. Fin seger i Strade Bianche!

Silca StripChip – magi eller kemi. Revolutionerar det vaxning av cykelkedjor?

Petr Vakoc i vad som tros vara en ny hjälm från Canyon. Snygg?

Du borde lyssna på våra bonusavsnitt!

Om du tycket att ett avsnitt varannan vecka är för lite och du vill ha mer cykelsnack så kan vi tipsa om våra bonusavsnitt. Vi släpper dem två gånger i månaden vilket innebär att du får fyra avsnitt av Cykelwebbenpodden i månaden! Vilken grej va!?

Vad skiljer bonusavsnitten mot de vanliga?

I våra bonusavsnitt som brukar vara lite kortare än de vanliga avsnittet gör vi djupdykningar inom massa olika ämnen. Vi går på djupet och nördar ned oss kring allt från Do’s and dont’s i klungan till djupdykningar om däck och slang. För att ta del av våra bonusavsnitt ska du bli Patron!

Bli Patron idag!

Genom att stötta Cykelwebbenpodden ekonomiskt med några kronor varje gång vi släpper ett avsnitt bidrar du till att vi kan göra Cykelwebbenpodden ännu bättre, SAMTIDIGT som du får tillgång till våra bonusavsnitt. Blir du Patron idag så får du också ta del av alla tidigare bonusavsnitt som vi släppt. Vilken grej va!? Om du tycker det låter intressant så gå in på Patreon och läs mer. 

Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till våra bonusavsnitt som vi släpper en gång varannan vecka

Står du i valet och kvalet om du ska bli Patron? Då vill vi säga att ditt stöd kommer göra skillnad, även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona.

Glöm inte följa oss på sociala medier

Daniel hittar du på Instagram här och Niclas Instagram hittar du här. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico och Daniel hittar du här. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. Följ Cykelwebben på Facebook och på Instagram.

Kommentera