Nytt och mindre från GoPro

hero_session

I och med att “ombordkameror” blir allt vanligare i proffsklungan matas vi med häftigare och mer insiktsfullt filmmaterial än någonsin tidigare. Och nu blir det ännu smidigare att fånga sina cykeläventyr på film. Idag släpper nämligen kamerajätten GoPro sin senaste actionkamera Hero 4 Session.

 

Efter tre års utveckling har man lyckats göra den nya modellen 50 % mindre och 40 % lättare än sina föregångare. Den är vattentät ner till 10 meters djup och har mycket bättre batteritid än sina större syskon. Hero4 Session är även utrustad med två mikrofoner som kameran växlar mellan, beroende på vilken ljudkanal som för tillfället har minst brus i sig – något som borde lösa problemet med ljudupptagning för oss som brukar cykla i ständig motvind.

Enligt uppgift ska den nya modellen redan användas på några av cyklarna i Tour de France. Och visst bjuds det på häftiga vyer. Här ett smakprov från den tredje etappen (kolla fighten om rullen vid 20 sekunder!).

Hero 4 Session kan filma i 1080p och 60fps vilket säkert räcker för de flesta cyklister som gillar att filma sina rundor och sen lägga ut på YouTube för allmän skådning. Är man däremot ute efter att filma i högre upplösningar än så är det fortfarande de traditionella modellerna som gäller.

Företagets vd Nick Woodman säger att de fick offra en del funktioner för att kunna göra den så liten.

Det mesta på Hero 4 Session styrs med en knapptryckning – en snabb för att aktivera videoinspelning och en långsam för att sätta igång stillbildskameran, det betyder att den följer det signum av enkelhet som präglar GoPros kameror.

HERO4_Session_Feature_6_OneButton

 

Prioriterar man formfaktorn, litenheten och vädertåligheten framför extrem bildkvalitet och massor av finesser tror vi att Hero 4 Session kan vara kameran för dig?

Nu kan äntligen alla actionkamerasuktande cyklister köpa en kamera utan att behöva tänka på att tynga ner sin lätta landsvägscykel nämnvärt. Bara en sån sak!

HERO4_Session_Feature_7b_StandardFrame

 

Hero 4 Session finns i butik från idag och kommer kosta 4199:-

Läs mer hos GoPro!

Kommentera