Nytt aero från Scott, Specialized och Trek

venge2

Det har gått några år sedan aerohojarna gjorde intåg på bred front i cykelklungan och det verkar som att flera av de stora tillverkarna gör sig redo att presentera nästa generations snabbcyklar lagom till Tour de France nu i sommar.

Men redan nu börjar det läcka ut bilder på nyheterna. Cykelwebben har letat rätt på nyheter från Scott, Specialized och Trek.

Scotts aeromodell Foil har varit med i några år och skördat fina framgångar i både herr- och damklungan. Vi har tidigare skrivit om Emma Johanssons Scott Foil här på Cykelwebben, men nu verkar det dyka upp en upphottad version.

scott2

Vi har inte mycket mer att gå på än de här ganska risiga bilderna, men den ser onekligen snabb ut.

Specialized har med sin Venge haft ett vapen för både spurtare och åkstarka cyklister som vill lura vinden på platten. Den har däremot några år på nacken och av den här läckta bilden att döma är en ordentlig uppdatering på gång.

venge2

Tittar man noga ser man en konstig utväxt på framgaffeln. Och gräver man lite så kan man se att Specialized lämnat in en patentansökan på en framgaffel med integrerad broms. Intressant.

Trek har märkligt nog inte haft någon renodlad aerohoj i programmet hittills. Men under Criterium Dauphine som körts i veckan har man kunnat se några av Trek-proffsen på en helt ny hoj som definitivt ser mer aero ut än de man kört på tidigare.

Skärmklipp 2015-06-14 22.37.28

Rejält feta rörformer, en supelslimmad styre-/styrstamskombo och specialbromsar finns på plats för att göra cykeln så hal som möjligt. Det ser också ut som man lånat komfortkonceptet IsoSpeed från “klassikerhojen” Domane för att komma bort från den stötighet aerohojar ofta upplevs ha.

Vill man läsa och titta mer finns det massor av bilder på franska siten Matos Vélo.

Än så länge är det som sagt skralt med info, men ge er till tåls. Snart är det nog dags för storslagna lanseringar!

Kommentera