Proffsens prylar – Silver-Emmas cykel

Emma Johanssons Scott Foil Foto: Martin Vestby
Emma Johanssons Scott Foil Foto: Martin Vestby

Det var ett tag sedan vi körde ett inlägg med proffscyklar, men när det nu är dags igen passar vi på att visa upp en svensk världsstjärnas vapen.

Emma Johansson har tillhört den absoluta världseliten i flera år och när hon inte är skadad (Emma har haft otur med vurpor och skador) återfinns hon i princip alltid bland topp 10 i de allra största tävlingarna.

Emma tävlar numera för australiensiska Team Orica-AIS och cykeln hon kör på är en Scott Foil.

Orica-AIS är systerlag till herrlaget Orica-Green Edge och båda teamen verkar ha en stabil relation med Scott som cykelsponsor och Shimano som står för komponenterna på hojarna.

Emmas cykel kommer som sagt från Scott och bygger på deras aero-ram Foil. Foilen har inte en klassisk aeroform utan bygger på det en förkortad “droppform” som ska ge en bra avvägning mellan aerodynamik och vikt/styvhet.

Ramen är bestyckad med Shimanos Dura Ace Di2-grupp och hjul från samma tillverkare. Övriga komponenter kommer från den japanska jättens tillbehörsmärke PRO. Det enda vi kan se som kommer från annat håll är däcken som kommer från Italienska Vittoria. Och effektmätaren från Tyska SRM.

Alla bilder tagna av Martin Vestby

Kommentera