Handbyggt, amerikanskt och trendsättande

Årets NAHBS går av stapeln i Louisville, vad passar då bättre än en cykel gjord av basebollträt "The Louisville Slugger"?
Årets NAHBS går av stapeln i Louisville, vad passar då bättre än en cykel gjord av basebollträt “The Louisville Slugger”?

I januari 2005 samlades 23 entusiastiska cykelbyggare i Houston, Texas för att visa upp vad de byggt i sina garage och verkstäder. North American Handmade Bike Show, NAHBS, hade sett dagens ljus och ett naturligt forum för de som bygger cyklar för hand och de som uppskattar att cykla på eller bara titta på hantverksmässigt tillverkade tvåhjulingar var ett faktum.

Tio år senare har eventet vuxit i både storlek och inflytande. Nu i helgen (6-8 mars) finns runt 140 utställare samlade i Louisville, Kentucky och om det de första åren bara var obskyra entusiaster så innehåller listan numera både små och stora spelare i industrin.

Ett foto publicerat av @kevinsevers

Mässan är inte längre bara en samlingsplats där byggare kan skryta över sina skickligheter med en svets eller färgspruta för varandra, det är också helt tydligt ett ställe dit de större drakarna i cykelbranschen åker för att inspireras. Här är några smakprov på hur det kan se ut. Kika gärna vidare på www.2015.handmadebicycleshow.com/ eller hashtaggen #nahbs2015 på Instagram.

Kommentera