Fly6 – Lampa och kamera i ett

cycliq_fly6

Kommer ni ihåg videon vi postade på killen som hade otur att krocka med ett rådjur (om inte kommer den igen längre ner i det här inlägget)?

Det visade sig att den faktiskt var filmad med, det som tillverkaren själva kallar för, världens enda cykelspecifika kamera (vi tänker oss att tex Shimano, som också har en kamera i sortimentet, kanske motsätter sig det uttalandet). Men inte nog med det, det är en lampa också.

Tillverkaren Cycliq har lyckats klämma in en HD-kamera (720p) och en baklampa i ett kompakt format och kallar hela härligheten för Fly6. Tanken är att öka synligheten med lampan, men om olyckan ändå är framme vill man kunna erbjuda cyklisten en extra trygghet genom att i efterhand kunna identifiera vad som hänt bakom. Om det till exempel skulle vara en bil som varit lite för närgången eller så.

fly6_2

Fly6 fästs helt enkelt på sadelstolpen och håller koll bakåt när du fokuserar på vad som händer framför dig. Självklart håller vi tummarna för att ni alla där ute slipper att behöva använda den här typen av filmmaterial, men tänker ändå att det kan vara en “bra-att-ha-grej”.

På Cycliqs hemsida kan man kika på massor av filmer som är filmade med den finurliga kameran. Vi vill inte vältra oss i folks olyckor, men de här två filmerna är spektakulära.

Fly6 finns redan nu att beställa för 225 Euros och inte nog med det, nu är Fly12 på gång också. En kombinerad framlampa och kamera. Den här med ännu högre upplösning (1080p) och bättre prestanda.

fly12

Läs mer på cycliq.com/

 

Kommentera