Cykelwebben kollar läget med Alex Gingsjö inför tävlingspremiären

tre_berg_camp

Idag lördag är det dags för det nya svenska Continental-laget Team Tre berg att göra säsongsdebut. Man gör det i Holland och tävlingen är Ronde van Drenthe. En relativt högt klassad tävling som kommer bjuda cyklisterna i det svenska laget på hårt motstånd. Men med tidigare segraren Alexander Wetterhall i laguppställningen är förhoppningarna höga.

Cykelwebben tog ett snabbt snack med Alex Gingsjö, en av de mer rutinerade herrarna i laget, inför årets första race.

Alex Gingsjö - Team Tre Berg
Alex Gingsjö – Team Tre Berg

CW; Hej Alex Gingsjö, regerande svensk mästare i tempo och en av cyklisterna i det nya svenska Continental-laget Team Tre Berg. Hur är läget?

AG; Läget är på topp, ligger och slappar i sängen efter en bra frukost på hotellet här i Holland där vi ska köra vår första tävling för säsongen. Vi kom hit igår från Riolo Terme som ligger en bit utanför Imola där vi spenderat de senaste tio dagarna på träningsläger.

Men hade inte du egentligen lagt av?

Jo, lite grann iaf. Jag var ju rätt less och utbränd/övertränad efter säsongen 2013 och kunde inte tänka mig att köra en säsong till på samma nivå året efter. Men i januari 2014 fick jag orken tillbaka och började träna igen, med en vision om att försvara min seger på Scandinavian Race och vinna SM-tempot och la upp träningen efter de målen.

Tävlade sparsamt under tiden men egentligen tränade jag för de mål jag satt upp. Hade en riktigt bra känsla i kroppen under hela säsongen, och den känslan i samband med att jag fick möjlighet att köra för Team Tre Berg-Bianchi gjorde att jag hoppade på tåget.

Så hur ser planen ut för Team Tre Berg-Bianchi?

Vår plan är att skapa ett lag med både unga och äldre åkare som kan utvecklas tillsammans till något riktigt bra, vi kommer att tävla både internationellt och hemma i Sverige. Ett bra sätt att skapa erfarenhet för våra unga cyklister vi har i landet och ett sätt att visa upp för övriga Europa att vi har drag i benen även upp i norr.

Vad har hänt hittills, vilka tävlingar ska köras, vilka mål är uppsatta?

Hittills har vi samlats en gång i månaden i vinter i Skara och kört distansblock ihop, ett bra sätt att lära känna varandra och skapa en bra harmoni i laget. Det har även varit väldigt positivt att ha lagledningen på nära håll, då vi arbetar väldigt mycket tillsammans för att få ihop alla bitar inför säsongen.

En bild från sista träningen i Riolo Terme, #treberg #bianchi #teamtrebergbianchi

Ett foto publicerat av Alexander Gingsjö (@alexgingsjo)

 

Och vi har fått ihop fantastiska sponsorer i ryggen med Tre berg, material med Cyklar från Bianchi och hjul, skor, hjälmar och komponentgrupper från Shimano, kläder från Craft och ett nära samarbete med Skip Nutrition gör att vi har alla förutsättningar till att köra riktigt fort i år.

Tävlingsprogrammet är en bra mix av internationella tävlingar och svenska tävlingar utan att det blir för intensivt, vilket jag tror är bra när vi har många unga cyklister i laget. Sen har vi möjlighet att se till att vara riktigt bra till de stora viktiga tävlingar vi ska köra.

Och för egen del, vad siktar du på under året?

Jag siktar på att vara en viktig kugge i laget med min åkstyrka och erfarenhet från tidigare års tävlande. Sen vill jag ju såklart försvara min seger på SM samt behålla samma goda känsla jag hade förra säsongen och det skulle vara fantastiskt att lyckas vinna en tävling på UCI-kalendern.

Cykelwebben önskar Alex och resten av laget stort lycka till i eftermiddag och tipsar samtidigt om att kolla in den här länken från kl. 14.00 och framåt för att kunna följa racet!

 

Kommentera