Wahoo Kickr – Bästa trainern för vinterträningen?

Att köra trainer är inte superkul, men gör man det på rätt sätt är det riktigt effektiv och nyttig träning. Och nu hävdar Wahoo att man har skapat en trainer för att göra trainercyklandet bättre på alla möjliga sätt.

KICKR-front

Har du tröttnat på att sitta på din gamla tråkiga trainer och stirra in i den kalla betongväggen i källaren? Har du runt 12 000:- att lägga på en trainer? Då kanske Wahoo Kickr kan vara något för dig?

Till skillnad från traditionella trainers tar man av bakhjulet och kopplar på sin cykel på en kassett som sitter på trainern och i sin tur driver ett ordentligt tilltaget svänghjul som ska ge bra cykelkänsla. Det elektromagnetiska motståndet styrs, enligt modernt snitt, med en app som du laddar ner till din telefon eller dator. Designen med ett eget “nav” på trainern har också gjort det möjligt att bygga in en exakt effektmätare som inte påverkas av yttre faktorer (vanliga trainers påverkas av tex däckstryck) vilket gör att du kan träna Wattbaserat på Kickr.

Och inte nog med det. Eftersom allt styrs digitalt går det fint att koppla ihop sin Kickr med massor av olika virtuella träningsappar för att köra verkliga banor, stravasegment eller tävlingar mot vänner eller ovänner över hela världen.

 

Läs mer på wahoo.com eller varför inte den helt sjukt uttömmande recensionen hos DC Rainmaker.

 

 

Kommentera