Proffskoll 2015: Afrikansk storsatsning

Sydafrikanska stallet MTN-Quebekha har funnits i några år men till 2015 satsar man betydligt hårdare.

mtn-qhuebeka-2015-kit

Förutom att se ut som en domartrio på en hockeymatch har man öppnat plånboken på vid gavel och värvat stort.

Laget som i dagarna samlats i Sydafrika för säsongsupptakt kommer i år att vara registrerat som ett Pro Continental-stall, dvs den näst högsta divisionen, men man siktar på att få köra de största tävlingarna.

Lagets tillfälliga General Manager säger i ett pressmeddelande:

“Vårat huvudsakliga mål 2015 är att få köra Tour de France. Att vi genom ASO (bolaget som organiserar Touren) nu blir inbjudna till Qatar och Oman visar att vi rör oss i rätt riktning. Vi ser de här tävlingarna som en viktig del av vår säsong och siktar på att åka dit och köra hårt! Det blir en bra början på ett viktigt år för vårt lag när vi fortsätter att skriva afrikansk cykelhistoria. Bring it on!”

Bland värvningarna inför 2015 märks bland andra Edvald Boasson-Hagen, Tyler Farrar, Theo Bos och Matt Goss. Lägg till det Gerald Ciolek, skrällvinnaren av 2013 års Milano – Sanremo, som sedan tidigare finns i laget så har du ett helt gäng killar som kan spurta. Och åka riktigt fort på endagarsklassiker. Är det månne ett specialistlag man har i kikaren?

Vad gäller utrustning så ser det ut som att man tagit över en hel del från Garmin-stallet som till nästa år slås ihop med Cannondale (mer om det senare).

Så här twittrade lagets svenska mekaniker Klas Johansson härom dagen.

Cervélo-cyklar utrustade med Enve-hjul, komponenter från 3T, vevar från Rotor och växlar och bromsar från Shimano. Det blir svårt att skylla på prylarna.

Kommentera