Gammalt gummi får nytt liv i Santa Cruz

Screen Shot 2015-07-17 at 12.31.37
Har ni någonsin funderat på var alla era gamla däck tar vägen efter att de inte längre tjänar era cyklar? Sannolikt ingenstans alls eftersom det vanligaste är att man bara kastar dem i soptunnan. Men så behöver det inte vara.

I kaliforniska Santa Cruz ser Lauren Junker till att de får ett nytt liv i form av väskor, iPhonefodral, armband och plånböcker mm.

Lauren, som driver företaget Totally Tubular Design, brinner för miljön och har hittat ett sätt att återvinna gamla däck, slangar mm som annars riskera att hamna på närmaste soptipp.
Screen Shot 2015-07-17 at 16.36.56
Då hon bor i Santa Cruz söder om San Francisco, en stad som arbetar hårt med miljön som exempelvis återvinning av miljöfarliga materia,l har hon funnit ett sätt att både hjälpa miljön och skapa sig en affärsverksamhet genom att skapa nya produkter av gamla ting.

Budväskor, armband, plånböcker och allt möjligt  sys av slangar och däck som får nytt liv hos totally tubular design.

Materialet hittar Lauren genom att leta i så kallade “free boxes”, köpa/få begagnade däck från cykelbutiker samt genom donationer från privatpersoner.

Och som en hyllning till den miljömedvetna stad hon bor i får alla produkter namn från gator och landmärken från området.
Screen Shot 2015-07-17 at 16.37.38
Lauren använder naturligtvis sin cykel, både för att hantera leveranser, men även för att leta upp nytt material till sina produkter.

För mer information, besök Totally Tubular Design

Kommentera