Cykelwebbens bilder från CXSM 2015

cykelwebben_cxsm_25

Lördagen den 24 oktober gick SM-tävlingarna i den sköna disciplinen CykelCross av stapeln på Norra Djurgården i Stockholm.

Publiken bjöds inte bara på strålande solsken utan även på spännande racing.

Cykelwebben var såklart på plats för att ta in atmosfären. Här försöker vi förmedla den genom lite sköna bilder.

Gillar du dem, så låna dem men länka då gärna tillbaka till oss på Cykelwebben.

cykelwebben_cxsm_12
MTB-stjärnan Jenny Rissveds ställde skåp i damklassen

På damsidan var det våra internationella stjärnor Jenny Rissveds och Emma Johansson som fightades om segern. Emma tog tag i taktpinnen från start med Jenny tätt på hjul. Efter ett par varv stod det dock klart att det var Rissveds som var vassast för dagen och Falutjejen tog en imponerande soloseger.

cykelwebben_cxsm_30
Calle Friberg före Matthias Wengelin i en av banans backar. Över mållinjen var ordningen den omvända.

Bland herrarna bildades ganska snabbt en tätgrupp om 6 cyklister. De sex bestod av rutinerade rävar som Calle Friberg (Järfälla) och mästaren från 2014, Cykloteket Racing Teams Fredrik Edin, såväl som yngre stjärnskott som lovande Henrik Jansson från Falu CK och David Eriksson, Göteborgs CK. Cup-ledande Cykloteket-åkaren Martin Eriksson och Specializeds Matthias Wengelin var också med i spets.

In på sista varvet hade Wengelin satt in en stenhård attack och fått en lucka som han förvaltade väl. Han var först över mållinjen några sekunder före Calle Friberg.

Riktigt roligt att kunna avnjuta högklassig racing i så här fina omgivningar. Cykelwebben skickar en stor eloge till CKCX för ett väl genomfört arrangemang!

cykelwebben_cxsm_28  cykelwebben_cxsm_26cykelwebben_cxsm_27  cykelwebben_cxsm_24 cykelwebben_cxsm_23 cykelwebben_cxsm_31cykelwebben_cxsm_22 cykelwebben_cxsm_21 cykelwebben_cxsm_20 cykelwebben_cxsm_19 cykelwebben_cxsm_18 cykelwebben_cxsm_17  cykelwebben_cxsm_15 cykelwebben_cxsm_14 cykelwebben_cxsm_13  cykelwebben_cxsm_11 cykelwebben_cxsm_10cykelwebben_cxsm_16 cykelwebben_cxsm_08   cykelwebben_cxsm_05 cykelwebben_cxsm_04 cykelwebben_cxsm_03cykelwebben_cxsm_07 cykelwebben_cxsm_02 cykelwebben_cxsm_01cykelwebben_cxsm_06

Kommentera