Tre Berg – Nytt svenskt cykelstall

Det har skvallrats om en ny svensk cykelsatsning ett tag nu. Att nyligen pensionerade proffset Thomas Lövkvist skulle kliva in som general manager har varit känt sedan tidigare och i samband med Sweden Bike Expo idag var det dags att ytterligare lyfta på skynket för att presentera Team Tre Berg – Bianchi.

team_tre_berg

Idel namnkunniga cyklister och en bra mix mellan rutin och ungt och lovande borgar för att det här blir ett gäng att räkna med.

I truppen finns det massor av svenska mästar-titlar och flera av cyklisterna har tidigare kört för internationella stall men nu samlas man alltså i ett svenskt lag och hoppas på stordåd.

Förutom traditionella sponsorer, som Shimano, Bianchi och Craft,  siktar man också på att finansiera satsningen genom ett motionslopp i trakterna kring Skara, lagets bas.

Mannen bakom satsningen, Kristian Wejshag, skriver själv på teamets hemsida.

“Byggandet av projektet Tre Berg har växt fram sedan hösten 2013. Med stor hjälp av framförallt Håkan Oldin och Alexander Wetterhall, där vi under många långa träningsrundor bollat idéer och tankar, har jag skapat en uppfattning om hur jag velat forma ramarna för ett långsiktigt, hållbart, starkt och tydligt projekt inom cykelsporten. Ett projekt där vi skapar utrymme för såväl motionären som yttersta eliten. Allt under samma paraply.”

Läs mer om Team Tre Berg på www.teamtreberg.se och om motionsloppet på www.treberg.se

 

Kommentera