Svenska Craft prisat på sportmässa

Craft Shield Jersey

Svenska klädmärket Craft har alltid legat långt fram vad gäller materialval och ny teknologi, nu har en av deras senaste innovationer vunnit pris vid den stora sportbranschmässan ISPO.

Vi skrev ju härom dagen om att Rapha tagit fram en undertröja som skyddar mot regn och rusk. Och det här med cykelkläder som underlättar träning i risiga förhållanden är ett område som utvecklats ordentligt de senaste åren. Det som tidigare var prassliga och plastiga överdragsplagg har nu utvecklats till betydligt smidigare och snyggare grejer.

Crafts  lösning på hur man håller sig varm när det regnar ute är en hybrid mellan tröja och jacka sydd i ett vatten- och vindtätt material och med en rejält rejsig passform och enligt uppgift god andningsförmåga. Den här typen av tröja finns hos flera tillverkare (bland annat Castellis Gabba Jersey) och har blivit väldigt populär bland proffsen under de tidiga vårtävlingarna. Crafts variant heter Shield Jersey och är utvecklad i samarbete med proffsen i ORICA-GreenEDGE. Håll ögonen på Simon Gerrans och hans kompisar i proffsklungan så lär den dyka upp ganska snart.

Vi vanliga dödliga som är sugna på att köra i den får snällt vänta till i höst när den beräknas dyka upp i butik.

Läs mer hos craft.se

Kommentera