Omata – Analogt och toppmodernt

Omata_v3_bd_full

Vill du samla in all möjlig data om din cykeltur samtidigt som du tycker att alla cykeldatorer på marknaden ser för taskiga ut? Vill du kunna ladda upp dina rundor på Strava samtidigt som du vill ha en snygg och avskalad utsikt över ditt styre?

Äntligen (eller ja, inte riktigt ännu) finns det en lösning för dig!

Omata är en toppmodern cykeldator med GPS förpackad i ett elegant skal som bara visar den allra viktigaste informationen. Analogt såklart.

omata2

Det har snurrat runt bilder på Omata i sociala medier ett tag och igår lanserade man så äntligen sin KickStarter-kampanj. Och på bara ett dygn har man skrapat ihop nästan hela målsumman på 150 000 dollars för att sjösätta projektet.

I den första versionen kan man se hastighet, tid, distans och klättrade höjdmeter. GPS-datat sparas på det interna minnet och kan efter turen laddas upp till din favorit-app. Det verkar också som att man byggt in både ANT+ och Bluetooth-chip i den för att i framtiden versioner också kunna logga data från exempelvis effektmätare eller kadens-sensorer.

Omata_v3_speedo_full

Är du sugen på en stilig analog cykeldator är det bara att klicka in dig på KickStarter och bestämma hur mycket du vill stötta projektet med. För 40 dollars får du en keps å ett tack, 499 dollars ger dig en mätare. Och om du inte tycker att det räcker kan du hysta upp 3 000 amerikanska pengar för att inte bara få en mätare utan också möjlighet att få hänga runt med Omata-ambassadören Fabian Cancellara under ett specialevent i Los Angeles i böjan av 2017. OBS. Du måste dock betala flygbiljetterna själv.

Kommentera