Canyon och Sony ger sig in i datakriget

5

För cyklister som vill ha koll på var de varit och vad de gjort under träningspasset har det hittills funnits två läger. De som loggar med en app på sin telefon, och de som har en cykeldator med GPS.

Nu ger sig Canyon tillsammans med elektronikjätten Sony på att kombinera dessa två grupper med sin nya SBC, Smart Bike Computer.

Den information vi nåtts av är än så länge sparsam vad gäller detaljer, men om vi tolkar det hela rätt så är idén ungefär densamma som en Apple Watch fast för din cykel. Och för Android (än så länge oklart hur det ligger till med stöd för iOS). Det verkar dock som att man kommer kunna köra datorn även på egen hand utan att koppla den till sin lur.

Koppla ihop din Canyon SBC med mobilen och du får tillgång till alla dina vanliga appar direkt på styret. Vill du hitta rätt, kör Google maps. Vill du hitta nya Strava-segment, upp med appen bara.

3

Förutom den tekniska aspekten har mycket kraft också lagts på att integrera datorn så mycket som möjligt i cykelns design. Istället för klammor runt styre eller styrstam finns här ett integrerat fäste direkt i styrstammens frantplatta. På bilderna ser det också ut som att det kommer en ny version av Canyons Aero Cockpit avsedd för användning med den nya datorn.

1

Vi tycker det ser snyggt ut och gillar konceptet. Mer info kommer inom kort och vi hoppas även kunna återkomma med ett test, så länge så kan ni kolla på det här klippet:

1 reaktion på ”Canyon och Sony ger sig in i datakriget”

Kommentera