Helgtips: Kolla in BMX Racing SM!

Ni har väl inte missat att SM i BMX racing går av stapeln nu i helgen i Uppsala?

BMX_racing_action_photo

BMX är i Sverige en liten gren inom cyklingen och något som inte får så mycket publicitet. Däremot så är det antagligen den bästa vägen in för morgondagens cyklister då många världsstjärnor i exempelvis cyclocross (Sven Nys och Zdeněk Štybar) började sina karriär på just en BMX-bana.

BMX, som nog får anses vara den ultimata publikgrenen inom cykling körs på en bana som är ca 350 lång med skarpa kurvor och många hopp. Heaten är ca 40 sekunder långa och körs med hög intensitet. Just på grund av detta är det en rolig sport för de som kommer för att titta då publiken kan se hela racet och fartupplevelsen är hög.


Och i samband med SM så kommer Sveriges nyaste och vassaste BMX-bana att invigas. Hägglunds BMX-arena är ännu inte i drift men på lördag ska den vara klar och kommer vara i absolut toppskick har arrangören SMK Uppsala lovat. Att den är i nyskick vågar vi nog lova.

BMX är en otroligt intensiv sport där proffsen ofta kommer upp i hastigheter runt 60km/h nerför startrampen. Just de hastigheterna kanske vi inte kommer få se i helgen men vi tror och hoppas att det kommer bli mycket action för de som väljer att spendera lördagen i Uppsala.

Misströsta inte ni som inte har möjlighet att bege er till Uppsala…
Här kan ni se BMX Racing SM 2015 via livelänk!

Kommentera