Cykelwebbenpoddens Vueltaspecial

Vueltaspecial 20182018 års upplaga av La Vuelta a España 2018 drar igång på lördag och självklart kommer vi här med en Vueltaspecial. Vi går igenom de olika tröjorna, Niclas listar 7 etapper du absolut inte får missa framför tvn och sen ger vi er såklart alla favoriter som kommer göra upp om slutsegern. En rolig sak är att vi får anledning att snacka #boomwatch framöver eftersom poddens kelgris Lars Boom är uttagen för LottoNL-Jumbo. Hör vad vi tror han kan bidra med de kommande tre veckorna.

Om ni gillar det vi gör så ta gärna en titt på vår Patreon-sida och läs om hur just du kan bidra till en ännu bättre Cykelwebbenpodd! Du som lyssnare har möjlighet att stötta podden ekonomiskt och ge oss möjligheten att förverkliga några av våra storslagna planer. Ditt stöd gör skillnad även om det bara är ett litet bidrag!

Länkar och annat finns som vanligt här nedanför. Daniel kan du följa på Instagram här och Niclas finns på Twitter här under namnet @cyclingnico.

Köp ett stycke svensk Vueltahistoria

Fredrik Kessiakoff tog hem segern på den eflte etappen på Vueltan 2012 som var en tempoetapp på drygt 40 km och slog bland andra cyklister som Alberto Contador och Chris Froome. Nu är cykeln till salu och du hittar den här.

Brutala avslutningen på årets 14:e etapp

Niclas pratade om att han scoutat Youtube och hittat ett klipp som visar hur tuff avslutningen är på den 14:e etappen. Några motionärer har filmat när de cyklar uppför Alto les Praeres. Titta och njut för den här avslutningen kommer bli fantastisk på TV, dock inte lika kul för cyklisterna.

 

 

Kommentera