Tunt sortiment från GripGrab

gripgrab_head

För ett par veckor sedan trillade det in ett paket med prylar från GripGrab I brevlådan. Paketet, som innehöll arm- och benvärmare, var förvånansvärt lätt och litet.

Och det är just det som är poängen.

GripGrab är ett danskt märke som slagit sig in på marknaden genom ett tydligt fokus på sånt vi cyklister har längst ut på kroppen. För även om de har vanliga cykelkläder i sortimentet så är det med prylar som handskar, skoöverdrag och arm-/benvärmare som de gjort sig ett namn i cykelvärlden.

Och om man specialiserar sig på smågrejer kan man ju ägna lite mer tid och kraft åt att göra dem lite mer specialiserade så att säga. Och det är just det man gjort med de nya Light-värmarna som låg i vårt paket.

gg3

Det är helt enkelt arm- och benvärmare i lite tunnare material än vanligt. Perfekta för småkyliga sommarkvällar eller mornar där vädret är lite sådär på gränsen och man inte riktigt kan bestämma sig för att köra med eller utan. Och vinsten är dubbel; dels är de inte lika varma och klumpiga på kroppen och dels tar de mindre plats i fickan om de åker av under turens gång.

Både arm- och benvärmare är i ett mjukt och skönt flossat material med rejäla resår högst upp för att hålla på plats. Designen är superenkel utan onödiga sömmar eller paneler. Det här är basic-prylar som funkar. En liten detalj som gör benvärmarna både tunnare och smidigare är att det bara är “framsidan” som är flossad. Den bakre delen, som av naturliga skäl ändå är skyddad från vinden är sydd i ett ännu tunnare material som ger bättre rörlighet och ventilation. Inte så tokigt.

IMG_6373
Bevärmarna är sydda i två olika tyger för att bli ännu lite smidigare

Efter några kortare rundor i avtagande skymningsljus ger vi GripGrabs Light-prylar 4 solnedgångar av 5 möjliga. Det enda minuset är att passformen blir lite lidande av den enkla konstruktionen.

Mer info finns såklart på www.gripgrab.com

Kommentera