73: Tävlingar, transfers, krascher, SM och en riktig Ineos-bomb!

Efter en lång tävlingstorka körs det nu monument, semiklassiker och etapplopp så till den milda grad att vi knappt hinner hålla koll på allt! Men vi snackar om det som är mest spännande iaf. Dessutom lite tråkiga krascher som vi också avhandlar. Utöver det är det silly season, SM har körts på hemmaplan och vi snackar lite prylar och fyller på med några nya uttryck i ordlistan.

Efter en rejäl försening lyckades vi till slut stråla samman i studion för att spela in avsnitt 73. Och vilket avsnitt det blev! Nu råder det ingen brist på tävlingar att snacka på och vi är helt till oss av upphetsning över det. Vi diskuterar det som hänt under de senaste veckornas tävlande samt spekulerar om vad det innebär för Touren som startar snart. Daniel Snackar om Canyons nya XC-spjut Exceed i Prylsvepet och i ordlistan fokuserar Niclas på olika sorters ben.

Få tillgång till Cykelwebbenpoddens bonusavsnitt

Genom att stötta oss ekonomiskt med några få kronor per avsnitt kan du bidra till att Cykelwebbenpodden blir ännu bättre samtidigt som du ger oss möjligheten att utveckla och förverkliga några av våra drömmar och tankar som vi har. Det rör sig som sagt inte om några stora summor och för så lite som 10 kronor per avsnitt så hjälper du oss en bra bit på vägen. Vill du stötta podden, gå in på Patreon och läs mer. Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till våra bonusavsnitt som vi släpper en gång varannan vecka

Ditt stöd gör skillnad även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona!

Följ oss på sociala medier

Daniel hittar du på Instagram här och och nu finns även Niclas på Instagram. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. På Facebook hittar ni Cykelwebben här och på Instagram finns vi här.

VECKANS AVSNITT

Canyon släpper sitt CFR-koncept med bland annat en helt ny lyxig Hardtail

Är detta cykeln som Pauline och Mathieu kommer vinna OS på? Daniel har testat! Läs mer om Exceed här.

Nya Cervélo Caledonia

Inte en racer, inte en gravel. Mittemellan! Läs mer här.

Gerraint Thomas är inte bitter?

Vi har länkat till denna video förut. Ian stannard själv mot tre quicksteppers. Här förevisar han hur man täpper lucka både en och två gånger.

En liten illustration om det vi pratar om i Ordlistan.

Remco på bättringsvägen!

Kommentera