61: Vårklassikerna och effektmätare

Daniel valde att dra till Spanien vilket innebar att avsnitt 61 spelades in en dryg vecka innan det släpptes! Istället för att prata massa aktuella tävlingar blev det istället två riktiga långa segment, dels om vårklassikerna men också om effektmätare. Två ämnen vi fått massor av frågor kring.

Vårklassikerna står för dörren så det passade riktigt bra att köra ett längre segment när vi tar en djupdykning och reder ut vilka tävlingar som är de mest prestigefyllda, vilka som är hipsterfavoriter, vilka tävlingar som går var och vad skillnaden är mellan gatstensklassikerna och Ardennerklassikerna. Vi snackar också effektmätare i en slags prylsvepsspecial där Daniel reder ut allt du behöver veta och lite till. Utöver detta blir det lite tävlingar, lite lyssnarfrågor och massa annat. Som vanligt.

Stötta Cykelwebbenpodden

Genom att stötta oss ekonomiskt med några få kronor per avsnitt kan du bidra till att Cykelwebbenpodden blir ännu bättre samtidigt som du ger oss möjligheten att utveckla och förverkliga några av våra drömmar och tankar som vi har. Det rör sig som sagt inte om några stora summor och för så lite som 10 kronor per avsnitt så hjälper du oss en bra bit på vägen. Vill du stötta podden, gå in på Patreon och läs mer. Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till bonusmaterial som vi släpper exklusivt via Patreon

Ditt stöd gör skillnad även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona!

Följ oss på sociala medier

Daniel hittar du på Instagram här och och nu finns även Niclas på Instagram. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. På Facebook hittar ni Cykelwebben här och på Instagram finns vi här.

Veckans avsnitt

Här har ni veckans avsnitt. Länkar och annat vi pratar om hittar ni som vanligt här nedan.

Ian Stannard vinner Omloop Het Nieuwsblad på ett helt osannolikt sätt!

Boken “Training and racing with a power meter” som vi pratar om.

Den hittar ni här hos Bokus.

Hipstertävlingen Tro Bro Léon

Här 2017 års upplaga när Damien Gaudin vann körandes för franska armén, typ. Gaudin bjuder också på en riktigt härlig segergest!

Kommentera