Trek hoppar på aluminiumtåget

 

Asset_316257

De senaste åren har aluminium gjort en rejäl comeback som ett prisvärt alternativ till kolfiber när det handlar om material att bygga cykelramar i.

Flera stora tillverkare har försökt höja statusen på sina aluminium-hojar och nu hoppar Trek på tåget med sin nya modell Emonda ALR.

Tanken med aluminiumvarianten av Emondan är densamma som dess namne i kolfiber; Att vara en riktigt lätt race-hoj. Den stora skillnaden är att den också är tänkt att vara rätt överkomlig prismässigt utan att för den sakens skull kompromissa på specen.

 

I dagsläget finns två kompletta hojar och ett ramset att köpa. En variant med Shimano 105 för 16 000:- och en med Shimano Ultegra för 19 000:-. Visst, mycket pengar, men också mycket cykel.

Det intressanta här är att man väljer att inte marknadsföra dessa modeller som lågpris utan istället jobbar hårt för att nå en lite trendigare publik med åka-fort-ambitioner. Något som blir väldigt tydligt när man kollar de bilder och videon som släpptes i samband med lanseringen. Kanske lite krystat, men vi är ändå riktigt sugna på att testa Treks nya alu-racer!

Kommentera