Jagar du startplats till det där cykelloppet?

10995591_799973273416661_4548327546376853557_n
Ett av många trevliga cykellopp.

Sverige är fullt av cykellopp, även om de flesta bara verkar tro att det bara finns två (ett landsvägslopp runt en stor sjö och ett MTB-lopp som går på ett anrikt skidspår).

Oavsett var du bor eller vilken typ av cyklande du föredrar så kan vi lova att det finns något som passar just för dig. Kanske tillsammans med dina vänner, kollegor eller lagkompisar? Eller kanske emot dom? Och det bästa av allt, du behöver verkligen inte stressa ihjäl dig, eller betala överpriser, för att få köra ett lopp. Det finns ju hur många som helst!

 

Det finns lopp som går i skogen, som går mitt i storstäder eller bara runt runt runt i parker. Vissa ska man vinna genom att cykla fortare än alla andra och i andra behöver man bara ta sig fram till målet för att få en medalj och känna sig som en vinnare.
Cykelförbundet har listat en massa tävlingar på sin hemsida, så varför inte börja med att leta lite där? Chansen är stor att du kommer att hitta något kul lopp att köra i år. Bra att veta: Till motionsloppen behövs ingen tävlingslicens.

 

Så här kommer den, cykelförbundets superenkla länkadress till cykeltävlingarna:

Kommentera