Dowsett siktar på rekord

När UCI i våras ändrade reglerna för det klassiska timrekordet blev det startskottet för en ny våg av lycksökare som vill skriva in sig i historieböckerna.

Canyon_perfect_hour_dowsett

Nu är det dags för en riktig tempokanon att ge sig på det. Engelsmannen Alex Dowsett (Movistar) offentliggjorde tidigare idag sina planer.

Rekordet har redan slagits två gånger. Först av legendaren Jens Voigt som på en timma avverkade 51.115km och sedan av österrikaren Matthias Brändle som cyklade drygt 700 meter längre än så.

Men varken Voigt eller Brändle brukar nämnas tillsammans med de riktiga tempospecialisterna och Fabian Cancellara har tex kommenterat rekorden som hittills satts i ganska nedlåtande ordalag.

Inför 2015 är det däremot flera erkänt vassa tempoåkare som klartgjort att de kommer satsa på timmen. Och en av dem berättade idag om sina planer; I samband med tävlingar på Lee Valley VeloPark (samma bana som London-OS kördes på) den 27 februari siktar Dowsett på att cykla längre än Brändle. Till sin hjälp kommer han att köra på ett specialbygge från sponsorn Canyon med delar från Campagnolo och såklart också diverse speciallösningar.

Canyon_perfect_hour

Canyon har förvisso velodromcyklar i sitt ordinarie sortiment men av bilden att döma ser det ut som att Dowsett kommer att köra på en specialvariant av den tempohoj han använder på landsväg, Canyon Speedmax CF.

För att följa Alex Dowsetts väg till timrekordet(?) är det bara att surfa in på www.perfecthour.com

Kommentera